DESIGN LIFE

Månedens Drink: Milk Punch

Nu hvor det bliver koldere…

Paraplyen hænger på sin plads og drypper i entreen. Min frakke hænger ved siden af, et enkelt flammerødt blad hænger på skulderen.

Cocktail Boothbys American Bartender fra 1891 ligger på køkkenbordet, med et mærke ved opskrift nummer 236. Så ved jeg godt hvad klokken er slået.

Der er tændt stearinlys i vinduerne og i den dybe lænestol pakket ind i et tæppe sidder hun med en pakke kleenex. Jeg går i køkkenet.

I et shakerglas hælder jeg 4 centiliter Cognac og 2 centiliter mørk rom. En teskefuld sukker kan sagtens opløses heri. En blanding af sødmæl og fløde skal der også i. ca 6 centiliter, men der kan man prøve sig frem, de gamle opskrifter er ret flydende. Så skal det shakes med is til det hele bliver arbejdet grundigt sammen og bliver skummende og cremet, og lidt muskatnød rives over.

Pludselig kommer jeg i tanker om pakken med kleenex og slår mig for panden. Frem med en gryde og på blusset med den. Sødmælk i gryden og mens jeg langsomt varmer det op ved svag varme pisker jeg det skummende.

I et vinglas skænker jeg den samme spiritusblanding med sukker i som før. Så hældes mælken over. Også her slutter vi med muskatnød.

Milk Punch er en gammel svend, som daterer helt tilbage til starten af 1700-tallet. Billedet i dag er et fotografi af Benjamin Franklins opskrift som han gav til James Bowdoin da han var i Boston i 1793.

Jeg tager de to glas og går ind i stuen hvor hun sidder og gemmer sig. Udenfor er det mørkt og koldt. Regnen slår mod ruden og træerne er gule og i gang med at smide tøjet. Det tegner til at blive en god og lang vinter.

Sune

Ruby

Now that it’s getting colder…

The umbrella is dripping from its hook in the hallway. My coat is hanging next to it, a single flaming red leaves clinging to the shoulder.

Cocktail Boothby’s American Bartender from 1891 is open on the kitchen table, with a note by recipe number 236. Then I know what time it is.

There are lit candles in the windows and in the armchair wrapped in a blanket she sits with a pack of kleenex. I go to the kitchen.

In a shaker glass I pour 4 centilitres of dark rum. A teaspoon sugar is easily dissolved herein. A mix of milk and cream is needed too. Around 6 centilitres but this is subject to personal taste, the old recipes are fairly unclear. Then everything shaken with ice like your life depends on it untill it’s frothy and silky. And then I grate a bit of nutmeg on top.

Suddenly I remember the kleenex pack and slap my forehead. Out I pull a small pot and place it on the stove. Milk therein and while I slowly heat it I whip it frothy.

In a wine tumbler I mix the same ratio of spirits as before, with the sugar, and add the warm milk. Again we top it of with a bit of nutmeg.

Milk Punch is ancient and dates back to the early 18th century. The picture today is a photo of Benjamin Franklin’s recipe that he gave to James Bowdoin when he was visited Boston in 1793.

I take the two glasses and walk to the living room where she is hiding. Outside it’s cold and dark. The rain is shattering against the windows and the trees are yellow and about to take of their clothes. It looks like it’s going to be a wonderfull winter.

Sune

Ruby

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply