DESIGN

Opskrift: Blomkålssuppe

Det skal jo ikke være nogen hemmelighed at jeg har ret travlt i øjeblikket. Jeg arbejde i modebranchen og da der er Copenhagen Fashion Week, betyder det lange dage. Jeg vil dog helt sikkert skåne jer for diverse billeder herfra – overlader trygt moden til de ca. 1 mia. modebloggerne!

Men sikke et vejr – jeg har mest lyst til at sidde i sofaen med en god film og en lækker cremet blomkålssuppe. Jeg er sikker på jeg ikke er den eneste, så her lige en opskrift J Det er også længe siden!

Til 4 personer skal du bruge:

  • 2 blomkålshoveder
  • ¼ l. fløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 pakke bacon
  • 200 g svampe (kantareller er gode)
  • Frisk timian
  1. Skyld blomkålshovederne og pluk dem i mindre buketter. Kog buketterne i letsaltet vand i 10-15 min til de er møre.
  2. Hæld det meste vand fra og find stavblenderen frem. Blend! Kom fløden i og kog op. Pas lidt på, for ”boblerne” der kan finde på at springe op hvis du har for meget varme er R Ø V varme! (taler af erfaring her…!!) Smag til med salt og peber.
  3. Rist baconen på panden. Rist svampene gyldne bagefter!
  4. Hæld suppen i små skåle. Bræk den sprøde bacon i mindre stykker og pynt suppen med små stykker bacon, lidt svampe og lidt frisk timian.

Velbekomme!

Recipe: Cauliflower Soup

It is of course no secret that I’m very busy at the moment. I work in the fashion industry and there is Copenhagen Fashion Week, which means long hours. I will certainly spare you for various images from here – leaving that safely to the approx. 1 billion fashion bloggers!

But the weather! God! – I really just wanna to sit on the couch with a good movie and a delicious creamy cauliflower soup. I’m sure I’m not the only one, so here a very easy recipe.

For 4 people you need:

  • 2 heads of cauliflower
  • ¼ l cream
  • Salt and freshly ground pepper
  • 1 package bacon
  • 200g mushrooms (chanterelles are good)
  • Fresh thyme

  1. Clean the cauliflower heads and pick them into smaller bouquets. Cook bouquets in salted water for 10-15 minutes until they are tender.
  2. Pour most of the water and get into your blender. Blend! Get the cream and boil up. Beware, the little “bubbles” that jump up if you have too much heat is S H I T hot! (Speaking from experience here …!) Season with salt and pepper.
  3. Roast the bacon in the pan. Roast the mushrooms golden afterwards!
  4. Pour the soup into small bowls. Break the crispy bacon into small pieces and garnish the soup with small pieces of bacon, some mushrooms and some fresh thyme.

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply