GADGETS

Test: Siemens Sensor for Senses TW86103

Allan er kaffedrikkeren, så han testede en kaffemaskine. Jeg er tedrikker, så jeg tester en elkedel… Men kan man overhovedet teste en elkedel? Og hvordan?

Elkedlen jeg har set nærmere på er TW86103 fra Siemens i deres Sensor for Senses-serie, der bl.a. er vinder af red dot design award. Den vejledende pris for elkedlen er DKK 699.

Jeg startede med at antage, at de allerfleste, der ejer en elkedel, har den fast stående fremme på køkkenbordet. Derfor har designet efter min mening stor betydning. TW86103 er en stor elkedel til 1,5 l. vand, og den fylder en hel del. På plussiden er designet stilrent lige op og ned, og farverne er en kombination af sort og stål. På minussiden er den sorte del af plast, hvor jeg ville foretrække ren stål (som jo så også kan være dyrere). Derudover er håndtaget er meget stort og robust og en lille smule uhandy i min hånd i forhold til, hvad jeg er vant til.

Jeg testede den op mod min gamle elkedel, der vist godt kunne trænge til en afkalkning. Siemens var 15 sekunder hurtigere til at nå de 100 grader  – et relativt beskedent forspring mod en brugt, 6 år gammel elkedel.

Endelig skulle jeg se nærmere på, hvad, jeg med det samme vidste, kunne blive det springende punkt i min test, nemlig den særlige ”heat up Intelligence”. Her er noget, jeg ikke kender fra min gamle elkedel: En intelligent temperaturstyring. Termostaten kan indstilles til 70, 80, 90 eller 100 grader. Sætter man den til de 100 viser den undervejs, hvor langt den er nået, og når den har kogt, sikrer en særlig ”keep warm sensor” en kontant temperatur i  ½ time – og det er rigtig smart, især hvis man som jeg holder af grøn the, hvor vandet ikke må være på kogepunktet, når den hældes over bladene.

Elkedlen er super nem at betjene, designet med delvist plast trækker lidt ned i min verden, men den intelligente temperaturstyring trækker klart op. Så fire designerstole bliver det til herfra.

 

 

Test:  Siemens Sensor for Senses TW86103

Allan is the one who drinks coffee, so he tested a coffeemaker. I’m only into Tea, and promised to test an electric kettle … But is it possible to even test a kettle? And how?

The kettle I tested is TW86103 from Siemens and is a product of their “Sensor for Senses”-series, a winner of the red dot design award. The price is DKK 699.

I started by assuming that most kettle owners has the kettle placed on the kitchen table all the time. The design is in my opinion therefore of great significance. TW86103 is a big kettle containing up to 1.5 liters of water. On the plus side, the design is clean and the colours are a combination of black and steel. On the down side is that the black part is plastic, I prefer pure steel (which can be more expensive though) The handle is very large and robust and a little bit unhandy in my hand compared to what I’m used to.

I tested it next to my old kettle, which sure could need a decalcification. Siemens was 15 seconds faster in reaching the 100 degrees – a relatively modest performance next to a used, 6 years old kettle.

Finally I had to look at what I immediately knew could be the crucial part of my test:  the special “Heat up Intelligence”. Here is something I’m not used to from my old kettle: an intelligent temperature control. The thermostat can be set to 70, 80, 90 or 100 degrees. On the way to 100 degrees it shows, how many degrees it has reached.  And when the boiling is finished it provides a
special “keep warm sensor” to keep the temperature at the level you wish for half an hour – and that it’s really something, especially if you, like I loves to drink green tea, where the water mustn’t boil when poured over the leaves.

The kettle is really easy to use. The partial plastic isn’t an optimal design if you ask me, but indeed to live with when the kettle provides the intelligent temperature control. Four designer chairs must be the verdict from my kitchen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply