DESIGN

Boller op boller ned

Ja det her indlæg er ikke lige om indretnings tips – men det er jo februar og fastelavns tid. Så ville lige dele en opskrift med jer på fastelavnsboller inden jeg selv hopper i køkkenet – hugget fra magasinet Spis Bedre.

Grunddej til fastelavnsboller:

150 g smør

5 dl mælk

50 g gær

1½ dl sukker (120 g)

2 tsk. Stødt kardemomme

½ tsk. Salt

Ca. 15 dl hvedemel (900 g)

  1. Smelt smørret. Tilsæt mælken, og opvarm blandingen til 37 grader. Smuldr gæren ud i et dejfad. Hæld dejvæsken over gæren, og rør, til den opløser sig. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og næsten alt hvedemelet, gem lidt til senere. Saml til en dej, og ælt ca. 5 min. i røremaskine eller 10 min. i hånden. Lad dejen hæve tildækket ca. 40 min.
  2. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 26 stykker. Form til runde boller, og læg dem på en plade med bagepapir. Lad hæve tildækket ca. 30 min. Sæt ovnen på 225 grader.
  3. Bag bollerne midt i ovne i ca. 10 min., til de er b levet gyldne. Lad afkøle på bagerist.

 

Marcipanfyld:

1 pakke marcipan (220 g)

3 spsk. Kakao

½ dl. Mælk

6 dl piskefløde

Flormelis til pynt.

  1. Skær låget af bollerne, og skrab indmaden ud med en gaffel. Bland indmaden i en skål med marcipan og kakao. Tilsæt mælken, og rør det sammen til en tyk masse. Fyld bollerne med massen.
  2. Pisk fløden til ikke for stift flødeskum. Sprøjt flødeskummet på bollerne, eller brug en ske. Læg låget på toppen. Drys med flormelis, og server.

 

Det er satme nemt… og her mit endelig produkt… glemte dog flormelis inden billedet blev taget…

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    sophie
    February 6, 2010 at 15:46

    uh.. de ser gode ud! tak for opskriften

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.