DESIGN INTERIORS

DIY: Stjerner i selvtørrende ler

Mens sneen vælter ned, og datteren er på bageweekend hos farmor, har jeg tid til at sysle med et lille projekt, jeg startede i sidste weekend: Stjerner i selvtørrende ler.

Leret er kridhvidt og bruges egentlig til dukkehoveder og den slags, men det er perfekt til små juleophæng. Det er virkelig nemt at arbejde med. Jeg rullede det ud med en kagerulle, stak stjernerne ud med en udstiksform, lavede et hul til ophæng med et søm, glattede dem med lidt vand og lagde dem til tørre.

De skal tørre i et par dage, men mine har ligget siden sidste weekend. Når de har tørret lidt, kan de evt. lægges i pres, så de ikke blive for skæve. I dag har jeg slebet dem med fint sandpapir, dekoreret dem og hængt dem op. De vil også være fine som vedhæng til en julegave. Nemme og billige at lave.

Fotos: Bungalow5

 

 

DIY: Stars made of self-drying clay

Today I had the time to finish a small project, while there is a snow storm outside, and my daughter is away on baking weekend with her Grandmother:  Stars made of self-drying clay.

The clay is snow white and normally used to dolls heads and that kind of stuff, but it’s also perfect for small Christmas hangings. It is really easy to work with. I rolled it with a rolling pin, stuck the stars with a cookie form (I really don’t know the right English word – but it shows at the picture), made ​​a hole for hanging with a nail, smoothed them with a little water and dried them.

They must dry for a few days, but mine has been drying since last weekend. Once they have dried a little, they might be put in pressure to make them stay in shape. Today I sanded them with fine sand paper, decorated them and put them on a branch. They will also look nice as a small ornament for a Christmas present. Easy and cheap to make.

Photos: Bungalow5

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Bente
  December 9, 2012 at 18:04

  Hvor er de fine!

 • Reply
  Sara Pernille
  December 9, 2012 at 23:13

  Hvordan har du dekoreret dem? Fx det meget fine kogle “print”? De er rigtig rigtig flotte! 🙂

 • Reply
  Marie Jensen
  December 9, 2012 at 23:40

  De bliver også rigtig fine, hvis du “ruller” dem med noget blondestof, så de får lidt struktur/mønster:)

  • Reply
   Tine
   December 10, 2012 at 00:08

   Ja, det kunne jeg forestille mig, tak.

 • Reply
  Maria
  December 10, 2012 at 00:02

  De er så fine! Jeg håber at jeg kan nå at lave nogle til julegaver. Hvad har du brugt som blæk? Er det også fra Panduro?

  • Reply
   Tine
   December 10, 2012 at 00:07

   De er virkelig hurtige at lave, bare husk at beregne tørretid på et par dage. Nogle har jeg tegnet kant på med en tusch (også fra Panduro), men tror en hvilken som helst sort pen kan bruges. Og en sort stempelpude til stemplet. Dem kan man vist også få i Panduro.

 • Reply
  Sabrina Jensen
  December 30, 2012 at 14:00

  Virkelig fine. Jeg brugte din ide og lavede til-og-fra kort til alle julegaverne. Jeg pyntede dem med med en guldglimmer kant. De faldt i god jord hos alle i familien. 🙂
  Glædelig jul og godt nytår.

  • Reply
   Tine
   December 31, 2012 at 00:28

   Det lyder super – og glad for at du blev inspireret 🙂
   Rigtig godt nytår!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.