INTERIORS SpringCure 2011

ForårsKuren 2011: Special Attention!

Som jeg fik nævnt i går, vil vi opfordre jer til, sideløbende med rum til rum gennemgangen, at udvælge et rum eller projekt, der kræver ekstra opmærksomhed. Sidste år valgte jeg soveværelset, i år var der overhovedet ingen tvivl: kontoret!

Det jeg skal vise jer nu, er egentlig lidt grænseoverskridende og pinligt, men på den anden side: Ja, jeg roder også – lige som de fleste andre mennesker. Nu har det bare taget overhånd!

                                                                     {Source: Bungalow5}

Kontoret trænger til en voldsom oprydning, da det har udviklet sig til en lagerplads for bl.a. datterens aflagte tøj og legetøj og bøger og papirer, vi ikke ved, hvor vil ellers lige skal gøre af. Men selvom jeg rydder grundigt op, ved jeg, at der stadig er mange ting ved kontoret, der ikke fungerer. Derfor har jeg valgt det som fokusrum i ForårsKuren.

+ Plussiden

Egentlig synes jeg, at vi har alle forudsætninger for et lækkert kontor. Jeg synes, at vi har fået valgt en fornuftig base bestående af grå Montana-reoler og skrivebordsplade, en kommode i træ fra Norrgavel, Wegnerstolen CH07 , det lille bord fra Hay og nogle lækre lamper, bla. min yndlingslampe, AJ-standerlampen.

– Minussiden

 • Som sagt har kontoret udviklet sig til lagerplads, så der skal ryddes grundigt op.
 • Vi skal beslutte os til, hvad kommoden skal bruges til. Lige nu indeholder den ting, der slet ikke hører til på kontoret.
 • Der mangler organisering af almindelige kontorting, så som skriveredskaber, tape, papir osv.
 • Tæppet. Det røde tæppe har kontoret arvet fra stuen, hvor der ikke længere var brug for det. Men tæppet er alt for stort og markant i farven til det lille rum.
 • De røde detaljer rundt omkring er valgt efter tæppet, men det fungerer ikke for mig med rødt til de grå Montana-reoler. Der er for meget nisse og jul over det, tror jeg.
 • Den sorte kirkestage blev spraymalet sort sidste år for at prøve at integrere den i indretningen, da den er et arvestykke, men den fungerer ikke for mig. Heller ikke samlingen at stager på kommoden. Jeg ville jo aldrig tænde så mange stearinlys på det lille kontor.

Alt i alt er der nok at kaste sig over på det lille kontor. Skulle jeg have overset noget, eller har I idéer til, hvad der videre skal ske i mit kontor, så læg endelig en kommentar.

Spring Cure 2011: Special Attention!

As I mentioned yesterday, we encourage you to select one room or project that requires extra attention during the Spring Cure. Last year I chose the bedroom, this year there was absolutely no doubt: the home office!

What I’m about to show you now is actually a little embarrassing, but on the other side: Yes, I’m not always the best person to make everything tidy – like many others. Now it has just been too much!

My home office needs a massive clean up, as it has evolved into a storage space for such things as the daughter’s discarded clothes and toys and books and papers, we don’t know where else to put. But even though I thoroughly tidy the room, I know that there are still many things about the home office that doesn’t work. Therefore I have chosen it as the room that deserves special attention during the spring cure.

+ Plus

Actually, I think that we have all preconditions for a nice office. I think we have chosen a reasonable base of grey Montana bookcases and desk plate, a dresser of wood from Norrgavel, the Wegner CH07 chair, a small table from Hay and some delicious lamps, including my favourite lamp – the AJ lamp.

– Minus

 • As I said the home office has evolved into a storage space, and I will have to sort out the mess.
 • We must decide what the dresser is for. Right now it contains things that doesn’t belong to the home office.
 • It lacks organization of general office stuff such as pens, tape, paper, etc.
 • The rug. The red rug the home office has inherited from the living room where it was no longer needed. But the rug is too large and too distinctive a colour for the small room.
 • The red accents is chosen to match the rug, but it doesn’t work for me with the red against the grey Montana bookcases. There is too much Christmas colours about it, I think.
 • The black church candlestick were spraypainted black last year, trying to integrate it into the interior, since it is an heirloom, but it doesn’t work for me. Nor does the assembly of candlesticks on the dresser. I would never turn on so many candles in the small room.

Overall there is enough to work at in the small office. Should I have missed something, or do you have ideas on what to do next in my office, feel free to leave me a comment.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  emma ::emmas designblogg::
  March 8, 2011 at 21:51

  Uhm, if that is your “room of shame”, then I don’t know what to call my rooms… 😉 In my eyes all that room needs is a new rug and five minutes of organising, and then some light styling. Perhaps some plants and woven baskets to add some natural elements and loosen it up a bit?

  I’ve chosen my oldest son’s room as my special mission. It’s going to need a complete makeover including paint, new curtains, shelves, rearranging the furniture and so on… It’s a big task, but I will try to finish it!

  • Reply
   T
   March 13, 2011 at 15:21

   That´s the spirit, Emma! I will adopt some of that working with my “project”. And thanks for the tips.
   Looking foreward to hearing more about yours 🙂

 • Reply
  Sarah
  March 9, 2011 at 07:34

  Hvor skønt og utrolig dejlig befriende at høre andre også har den der bunke man ikke aner hvad man skaæ gøre ved…. Jeg burde virkelig gå i krig med soveværelset. Det trænger :-/
  Go’ dag hilsen http://sarahbrink.blogspot.com

 • Reply
  Camilla Tuborgh
  March 9, 2011 at 08:09

  Hvor er du bare modig! Kan godt forstå det er grænseoverskridende – jeg har netop købt et gammelt firser-hus og vil egentlig gerne dele billeder på min blog – men lige pt er det så grimt og gammelt, at jeg slet ikke vil være det bekendt. Du har i det mindste de lækre møbler og den gode stil – du skal bare af med rodet 🙂

  Jeg har en del forslag til, hvad få ting kan gøre for at få lidt mere styr på ‘rodet’:

  – Ovre ved Wegnerstolen og det lille bord fra Hay kunne du for eksempel stille en fed magasinholder. Nomess har lavet en fin enkel en, hvor man kan se alle magasinerne igennem. Du kan også vælge varianten til væggen og så hænge tre sammen – det ser sejt ud, men holder samtidig styr på rodet.

  – På montana reolerne kan du købe Manostiles’ kasser (evt. grey line, som kommer i handlen lige om lidt) – der kan du opbevare en masse papirer og nips.

  – Du kunne hænge en stålwire op på væggen over skrivebordet eller over montana-reolerne og så bruge små klemmer til at hænge billeder, postkort, huskesedler osv. på!

  – Og så blir jeg simpelthen nødt til at fremhæve Louise Roe’s lækre opbevaringsbokse i træ. De er for lækre, og der kan du få styr på blyanter, kuglepinde og andre småting.

  KH Camilla

 • Reply
  T
  March 9, 2011 at 09:15

  Hej Camilla

  Tusind tak for input.
  Tror vist vi har meget samme smag, og jeg kan da godt afsløre at flere af de ting, du nævner, allerede har været i mine tanker længe 🙂
  Jeg skal nok vise mere undervejs.

  Mange hilsner fra Tine

  • Reply
   Camilla Tuborgh
   March 9, 2011 at 09:39

   Det var da virkelig så lidt – blev helt ivrig efter at få lavet mit eget kontor 🙂 Og ja, det lader til, at vi har meget samme smag 🙂

   Jeg glæder mig til at se ‘efter’-billederne!

   KH Camilla

 • Reply
  ploefff
  March 9, 2011 at 10:50

  Hvor meget bruger du kontoret som det er? Siden det er blevet til “pulterrum” lyder det som om at det ikke bliver brugt så meget eftersom rum vi ikke føler os tilpas i har det med at tiltrække rod.

  Jeg havde sådan et problem og jeg opdagede at jeg ikke brugte siddepladsen fordi jeg ikke kunne lide at sidde og kigge ind i væggen. Jeg fik nærmest klaustofobi. Jeg flyttede den væghængte bordplade over foran vinduet, så jeg får en “længere” horisont (her er billeder: http://ploefff.wordpress.com/2010/10/22/at-hacke-et-m%C3%B8bel-eller-tilpasningens-kunst/)
  Hvis du flytter bordpladen hen over radiatoren skal du huske ventilation så den varme luft kan cirkulerer. Det kan du gøre ved at bruge sådan nogle blyantsholdere i metalnet, som kan forsænkes i bordpladen. Så har du opbevaring og ventilation i et.

  Jeg har reoler magen til dine og til mit næste skrivebord er planen at bruge dem som ben i den ene side så bordet stikker ud fra væggen og man kan sidde på begge sider af bordet.

  Bare et par idéer, jeg glæder mig til at se hvad du finder på 🙂

  • Reply
   T
   March 13, 2011 at 15:28

   Du har fuldstændig ret! Det har helt sikkert udviklet sig til pulterrum, fordi vi ikke bruger det – og så bruger vi det ikke, fordi vi ikke kan komme ordentligt til. Det bider sig selv i halen.

   Jeg må nok indrømme, at jeg mest sidder i sofaen og blogger, men jeg har virkelig brug for at være bedre til at skelne mellem familietid (uden pc’en i skødet) og arbejdstid/blogtid.

   Jeg har allerede tænkt rigtig meget over at flytte bordpladen hen under vinduet, men har droppet den idé pga. udsigten = direkte kig ind hos naboen!

   Vi har faktisk også en arbejdsplads i stuen – men tror det er nemmere at adskille tiden, hvis man fysisk er et andet sted end resten af familien. Jeg er alligevel så fraværende, når jeg blogger, at jeg nærmest ikke opdager, når nogen taler til mig 🙂

   Ps. Det ser fedt ud, det du har fået lavet i køkkenet!

   • Reply
    ploefff
    March 13, 2011 at 16:47

    Tusind tak, jeg er superglad for pladsen. Jeg er så heldig at have udsigt til en have, hvilket gør det hyggeligt at sidde der og så er det også bonus at få så meget ekstra bordplads. At siddepladsen også er henlagt til et andet rum end tv’et hjælper utroligt meget på at kunne koncentrere sig, når jeg skal læse for jeg er slem til liiiige at skulle pille/se/gøre alt muligt andet end de sure lektier.

    Hvordan ville det fungere at have et skrivebord stående ud midt i rummet så I kan sidde på begge sidder af bordet?

 • Reply
  frederikke
  March 21, 2011 at 18:40

  Tak for en super god og inspirerende blog.
  Jeg ville høre om I har nogle ideer til nye skriveborde?
  Jeg har selv kigget på Bermuda fra Asplund og Milk fra Holmris men synes ellers ikke det er det største udvalg som er på markedet, oftest er de meget store.
  Håber I kan hjælpe
  Mvh
  Frederikke

  • Reply
   T
   March 21, 2011 at 19:19

   Hej Frederikke

   Tak for rosen! Vi skal nok sørge for at kigge på skriveborde, når vi når til kontoret i ForårsKuren. Før når vi det ikke 🙂

 • Reply
  Julie
  April 28, 2011 at 10:57

  Hvor er din skrivebordsplade fra? 🙂

  Ps. Det færdige resultat ser godt ud!

  • Reply
   T
   April 28, 2011 at 11:13

   Tak 🙂

   Skrivebordspladen er fra Montana

  Leave a Reply