DESIGN

Formland-favoritter, Spring 2011

Selvom det er en rigtig lang dag, når man kommer fra København og skal til Herning på en endagstur, var vi rigtig glade for at komme afsted til Formland.

Messen Formland er en udstilling og branchemødested for leverandører og forhandlere indenfor gaveartikler, interiør, design, bolig og brugskunst, med andre ord der hvor vi måtte hen, mens modebloggere sussede afsted til modeugen!

Vi fik uden problemer mange timer til at gå med at suge inspiration til os. Et par steder kunne vi nok have ønsket, at udstillerne havde forberedt sig lidt bedre hjemmefra på at skulle svare på spørgsmål. Vi spurgte fx et sted til bæredygtig produktion og blev mødt med svaret: “Ja – hvor bæredygtig synes du selv en porcelænsskål kan være?” Men alt i alt var vi positivt overraskede over det engagement især mindre brands lagde for dagen.

Det har ikke været super nemt, men vi har udvalgt vores fem favoritter blandt de ting, der er på vej ud i butikkerne i løbet af den næste måneds tid: 

1. Flettet gulvpude i skind fra Louise Roe

Louise Roe er et nyt, dansk brand, der præsenterede sin første kollektion i sommer. Vi havde ikke selv set deres ting før, men var rigtig begejstrede for deres sortiment, som blev præsenteret som lækre basisprodukter i afdæmpede farver – med et par ting der sprællede lidt mere, som fx to puder med henholdsvis en bogstak og en flue. Et brand som vi helt sikkert vil holde øje med i fremtiden!

Vores favorit fra Louise Roes kollektion er et par store, flettede gulvpuder i skind. De oser langt væk af eksklusivitet og virker som puder, der vil holde for evigt!

2. Dyr fra Bobbles

Har I selv børn eller har børn i omgangskredsen, kender I garanteret de farvestrålende tumledyr fra Bobles. Dyrene, eller møblerne, som de også fungerer som, er produceret i fast skum, som gør dem så lette, at børn selv kan flytte rundt med dem, de skramler ikke gulvet og hvad de ellers støder ind i under legen, og man kan ikke slå sig på dem. Nu har Bobles introduceret en ny variant, der tager naturtrenden op, og Bobles-dyrene er blevet produceret i naturfarver. De er vidunderlige at se på, også for forældre, der vil synes bedre om et afdæmpet udtryk i stuen, hvor børn i målgruppen nok alligevel opholder sig mest. Striberne er selvfølgelig stadig en mulighed, men nu er det altså mere at vælge imellem på farveskalaen.

3. Spækbræt fra Ferm LIVING

Forårets nyheder fra Ferm LIVING har vi allerede blogget om, da de første billeder blev offentliggjort, men det er fedt at konstatere, at tingene så også lever op til forventningerne, når man står med dem i hånden. En af de ting, vi er begejstrede for hos Ferm LIVING, er den glidende overgang mellem kollektionerne. Når foråret kommer, er det ikke sådan, at man vender vinterkollektionen ryggen. De nye produkter er flettet sammen med den foregående kollektion, så den både peger frem og tilbage, og alting passer sammen.

Vores favorit fra Ferm LIVING er et lækkert spækbræt i massiv eg formet som et hus. Lækkert materiale og design, som fortjener at stå fremme, og som også sagtens kan komme på middagsbordet.

4. Puf fra Design House Stockholm

Design House Stockholm er et svensk brand, der også stille og roligt at ved at slå sit navn fast i Danmark. De har Flag Ship Store i Illums Bolighus, men forhandles også hos en række andre danske forhandlere. Vi har blogget om flere af deres produkter før, bl.a. om et af deres tæpper, fordi vi synes, at tingene rammer den skandinaviske stil helt perfekt.

Vores favorit fra Design House Stockholm er en puf i to forskellige grånistrede farver med læderhank.

5. Trædyr fra Kay Bojesen

Det måtte jo komme! De elskelige dyr fra Kay Bojesen, aben, bjørnen og elefanten, måtte da have nogle nye legekammerater. Nu er de her så. Rosendahl Design Group har valgt at relancere hele tre yderligere dyr på én gang: Flodhesten, gravhunden og kaninen. Dyrene er skabt i tæt samarbejde med Kay Bojesens familie ud fra Kay Bojesens originale design, og fremstillet af egetræ (flodhesten og kaninen) og valnød (hunden). Flodhesten har yderligere en funktion som penneholder på skrivebordet.

                                                                  {Source: Bungalow5}

Formland Fair Favourites, Spring 2011

Saturday we spent our day at the Formland Fair in Herning, Denmark, a fair for home accessories, design and gifts. The stands were mainly Danish (or Nordic) products, and here are our five favourite items:

 1. Floor cushions in plaited skin by Louise Roe, a new Danish Brand
 2. Animals by Bobles, playing furniture for children
 3. Chopping board from Ferm LIVING in solid oak
 4. Stool by the Swedish brand Design House Stockholm
 5. Wooden animals relaunced by Rosendahl Design Group after the original design of Kay Bojesen. The new animals are a hippopotamus, a dachshund and a rabbit.

If you have any questions about the fair or our favourite items, please leave a comment.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Heidi
  February 7, 2011 at 14:26

  Louise Roe var helt klart min favorit på messen – tror vi kommer til at se MEGET til hendes produkter i løbet af foråret – jeg kommer også til at lave et lille indlæg om hendes produkter i løbet af ugen. Fine favoritter I har plukket ud./ Heidi

  • Reply
   T
   February 8, 2011 at 10:24

   Ja, det er simpelthen så lækkert, helt enig!

 • Reply
  emma ::emmas designblogg::
  February 7, 2011 at 14:35

  Thanks! You just saved my day with this post! I’m working on a magazine feature with the theme “leather” and since everyone in Sweden is busy with the Design week, I’m not getting any answers on my emails to the companies here. The cushions from Louise Roe will fit perfectly, and their site had hi res pics ready for download! Thanks again!

  • Reply
   T
   February 9, 2011 at 12:18

   You’re welcome, Emma.
   If you need tips on specific items from Danish brands, just let us know. Maybe we will be able to help you again some other time 🙂

 • Reply
  Preben Buchhave
  February 8, 2011 at 06:06

  Fine ting. På Danish Design Museum i Randers udstiller vi over 400 efekter af Kay Bojesen samt et meget bredt udsnit af Dansk design fra 1920 – 1980. Kom og kig. http://www.danishdesignmuseum.dk

 • Reply
  Kay Bojesen Kaninen « Udtryk
  August 12, 2011 at 21:22

  […] lånt fra den inspirerende, danske bolig-blog Bungalow5 FacebookTwitterEmailLike this:LikeBe the first to like this […]

 • Reply
  Kay Bojesen Kaninen | mit udtryk
  April 1, 2012 at 23:12

  […] Billede lånt fra den inspirerende, danske bolig-blog Bungalow5 […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.