INTERVIEWS

Hvor blogger du fra: Marie fra A Fashion Tale

I dag besøg vi modeblogger Marie Hindkær, som er en særdeles aktiv blogger (med misundelsesværdigt mange læsere 🙂 ) på modebloggen A Fashion Tale.

Måske I også kender Marie som redaktør for Costumes netmagasin Fashionista by Costume, hvor vi direkte fra indbakken kan både se og høre Marie fortælle om de seneste nyheder og tendenser?

Marie har været så sød og invitere indenfor i sin lækre, men enkelt indrettede lejlighed, som hun deler med kæreste og hund.

Marie skriver:

I februar flyttede jeg og min kæreste fra Vesterbro til Nørrebro – selvom jeg havde svoret det var et af de sidste steder i byen jeg havde lyst til at bo. Men nu elsker jeg det. Måske fordi vi bor 20 meter fra søerne og har en lille have foran. Og har fået den sødeste lille gravhund.

Vores boligstil afspejler vores tøjstil utrolig meget. Vi bor enkelt og uden så mange andre farver end sort, hvid og grå. De eneste farver, som har sneget ind, er faktisk de gule knagerækker, æskerne fra Bungalow og et par grønne planter.

Når jeg besøger venner og veninder, der har alle mulige små dimser og loppemarkedsting stående fremme – og som ikke fjerner stearin, der løber, får jeg lyst til at bo sådan i stedet for. Det er så hyggeligt og personligt. Men det fungerer bare ikke for mig.  

Når jeg er hjemme tilbringer jeg det meste af tiden i sofaen med min laptop på skødet. Jeg ser aldrig fjernsyn og det er faktisk først for nyligt vi har fået et. Min kæreste købte et gammelt B&O, som er et møbel i sig selv. Og sådan synes jeg et fjernsyn skal være: et møbel og ikke et billede man kan tænde og slukke for på væggen.

Og apropos sofaen, som nok mere er en briks, så har jeg selv betrukket den. Det krævede ikke mere end en hammer, en masse små søm og et stykke stort stof. Puderne står jeg også bag. Generelt bruger jeg ikke så mange penge på indretning og derfor kunne jeg aldrig finde på at betale flere hundrede kroner for en pude. Så er det billigere at sy dem selv.

Vi har købt en del af vores møbler i Hay. De har en stil, der passer til os. Det seneste møbel vi købte er det sorte skab i entreen. Nogle gange føler jeg, at jeg befinder mig i en Hay-butik når jeg kigger mig rundt herhjemme. Og så lover jeg mig selv, at jeg ikke må købe mere fra Hay. Lige indtil jeg kommer til at gå ind i butikken igen.

Hvis jeg kun måtte tage en ting med mig fra lejligheden ville jeg vælge den gamle ridsede fotolampe fra Phillips. Den har tilhørt min farfar, der var fotograf og jeg synes den er helt fantastisk sej.

Jeg glæder mig til en dag at finde et mere permanent sted at bo. Jeg og min kæreste har boet til leje de sidste 7 år i både Århus, London og København. Og når vi finder vores sted, er jeg spændt på at se, om vores boligstil vil ændre sig, for som den er nu, er den nem at pakke ned i kasser og hurtig at flytte videre til et nyt sted.

Tak for kigget, Marie!

Where do you blog from: Marie  from A Fashion Tale

Today we are visiting the fashion blogger Marie Hindkær – a very active blogger (with enviable many readers :-)) at the fashion blog A Fashion Tale.

Marie is also the editor of the Danish fashion magazine Costumes online magazine Fashionista by Costume, where we directly from the inbox can look at and listen to Marie talking about the latest fashion news and trends.

Marie has been so kind inviting us inside her delicious but simple decorated apartment, which she shares with her boyfriend and their dog:

 Marie writes:

In February my boyfriend and I moved from Vesterbro to Nørrebro (both Copenhagen) – although I had sworn it was one of the last places in the city I wanted to live. But now I love it. Maybe because we live 20 meters from the city lakes and have a small garden and now have the cutest little dachshund.

Our décor style reflects our clothing style. We live simple and almost without any other colours than black, white and grey. The only colours that have sneaked in, is actually the yellow peg hooks, the boxes from Bungalow and a few green plants.

When I visit friends who have all sorts of little gizmos and flea market stuff as decoration – and doesn’t remove running wax from their candlesticks, I also want to live like that instead. It is so much more cozy and personal. But it just doesn’t work for me.

When I’m at home I spend most of my time on the couch with my laptop. I never watch television and it’s actually only recently we bought one. My boyfriend bought an old B&O, which is a piece of furniture itself. Just as I think a television should be: a piece of furniture and not an image hanging on the wall you can turn on and off.

And about the couch, which is probably more like a daybed, I have trimmed it myself. It took no more than a hammer, a lot of small nails and a piece of fabric. The pillows I also did myself. Generally I do not use much money on decor and therefore I could never pay several hundred dollars for a pillow. It is much cheaper to sew them yourself.

We have purchased a great part of our furniture from the Danish furniture brand Hay. They have a style that suits us. The last piece of furniture we bought was the black cabinet in the hall. Sometimes I feel that I am in a Hay-shop when I look around at home. And I promise myself that I won´t buy more stuff from Hay. It last until I´m in their store again!

If I only had to take one thing with me from the apartment I’d choose the old scratched photo lamp from Phillips. It belonged to my grandfather who was a photographer and I think it is amazingly cool.

I´m looking forward to the day when we will find a more permanent place to live. We have been living in rented apartments for the last 7 years in Aarhus, London and Copenhagen. And when we find our place, I am curious to see if our décor style will change – as it is now, it’s easy to pack into boxes and quickly move on to a new location.

Thanks for the visit, Marie!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Nanna
  September 8, 2010 at 14:51

  Hej Marie – hvis du læser med her, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor dit tøjstativ er fra??

  Nanna 🙂

 • Reply
  Marie
  September 9, 2010 at 20:31

  Hej Nanna,
  Det har vi købt i den møbelbutik, der engang lå på hjørnet i Krystalgade. Tror den hed Room. Og vi gav ca. 700 kr. for det.
  Hilsen fra Marie

 • Reply
  Trine
  September 21, 2010 at 14:00

  Hej Marie

  Hvor er din bogreol fra?

  Mvh. Trine 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.