LIFE

Kommentar udbedes… tak!

Med sidste uges besøg hos det storblomstrede tapet og gårsdagen besøg hos DJ bacheloren – er spørgsmålet opstået – kan et hjem blive for feminint eller maskulint? Måske er det første i virkelighed det vigtigste spørgsmål, for kvinder har måske en større tendens til at trumfe blomster tapet eller puder igennem, hvor mænd måske kun går all in med maskuliniteten hvis de bor alene?

I øjeblikket kører der desuden et program på TV2 – herre i eget hus – som også kigger mere på at en bolig fuldstædig er blevet overtaget af kvinden og børnene, hvor mandens meninger er fuldstædig er tilsidesat. Siger det mest om at kvinder er for dårlige til at lytte til deres mænd eller mangler mænd bare nosser til at banke i bordet når det gælder Marimekko voksdug eller lyserødt gulv i køkkenet?

Så kan et hjem blive for feminint?

Comment please… thanks!

With last week’s visit in the apartment with the large-flowered wallpaper and yesterday’s visit to the DJ bachelor – the question arises – can a home be too feminine or masculine? Perhaps it is the first question that is the most important as women may have a greater tendency to trump flowered wallpaper or pillows through where men might just go all in with masculinity if they live alone?

So can a home get to feminine?

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Anni
  February 28, 2011 at 14:54

  Jeg synes at en typisk ungkarle indretning ikke bliver for maskulin – simpelthen fordi de mænd der går op i indretning gør det rigtig godt. For mange kvinder går der derimod lidt for meget ikea og sommerhusstemning i den…

  Så ja, et hjem kan i høj grad blive alt alt for feminint! Og det er der rigtig mange skræk eksempler på…
  Dermed ikke sagt at pink, nips og blomster er det der gør det. Måske i kombination…

 • Reply
  Anni
  February 28, 2011 at 14:54

  P.S: hørte i mads og monopolet i lørdags om en fyr, der ikke måtte beholde sine(ret grimme dog) højtalere i stuen for konen. Det er også lidt trist!

  Men sjovt emne at tage op!

 • Reply
  Marianne Helstrup
  February 28, 2011 at 15:05

  Ja – et hjem kan meget nemt blive for feminimt. Jeg mister simpelthen respekten for mænd som kan sove i lyserøde rum med hvide blonder. Ved ikke rigtig med omvendt.
  Klem MARIANNE

  • Reply
   gitte
   February 28, 2011 at 16:23

   FULDSTÆNDIG enig 🙂

  • Reply
   Morten Dahl Knudsen
   May 15, 2011 at 23:08

   Tak tak tak, flere af din slags.. 🙂
   Sætter pris på, at vi hankøn faktisk får credit for de evner som nogle af mit køn render rundt med.. 😀

 • Reply
  Sofie
  February 28, 2011 at 15:08

  Jeg synes sagtens, at det kan blive for feminint!:)
  Men jeg tror bare, at mænd generelt skulle blive bedre til, at stå frem og sige deres mening lidt mere! 😉

 • Reply
  Sofie
  February 28, 2011 at 15:10

  Hvor kan man forresten købe tapetet på det nederste billede? 🙂

 • Reply
  Lone
  February 28, 2011 at 15:14

  Jeg synes også godt, at et hjem kan blive for feminimt – hvilket først afsnit i Herre i eget hus på TV2 var et rigtig godt eksempel på. Alt var hvidt og romantisk med tørrede roser og krummeluer og pyntegenstande, hvor jeg som mand ville mig meget amputeret. Omvendt kan et hjem også sagtens blive for maskulint – med for mange herregadgets, som eksempelvis en cykel hængende på væggen, skateboards stående eller alt for kølig sort/hvid stil uden hygge og levende lys…så svaret er JA!

  Vil i øvrigt benytte lejligheden til at reklamere for Kind by Natures mange puder. Nu her d. 2. marts er nogle af Kind by Natures puder nemlig med i boligprogrammet “Herre i eget hus” på TV2, så se endelig med…har dog ikke selv set programmet, så ved ikke hvor meget eller hvor lidt de er med;-)

  Kh Lone

 • Reply
  sonja
  February 28, 2011 at 15:26

  syntes ikke der er noget galt i ikea, vi er mange der kommer der, for os der ikke har de mange penge, er det et godt alternativ:)
  et hjem kan godt blive for lyserødt og romantisk, men så må manden bare træde i karakter:)

 • Reply
  Ewelinas blog
  February 28, 2011 at 15:35

  Er de to vedlagte billeder et eksempel på indretning der er for feminin så vil jeg helt sikkert svare – nej – det kan det ikke. Billederne viser to meget stilmæssigt afbalancerede feminine rum. Generelt synes jeg heller ikke der bør være så meget snak om noget som er så soleklart – et hjem udgør en afspejling af dets beboer og de magtfordelinger der nu er til stede….og som sonja skriver – skal en bolig fremstå mere lige må manden bare træde i karakter.
  Hilsen, Ewelina

 • Reply
  Rebecca
  February 28, 2011 at 16:12

  Mine ex-svigerforældre har et lyserøde/lilla køkken, og det er altså virkelig svært at se hvor fra-finn passer ind i det! ja det kan blive for feminint! jeg synes kvinder bliver nødt til at holde sig selv i lidt kortere snor hvis de er vilde med blomster og pink, hvis altså deres mænd ikke kan finde ud af det hehe!

  • Reply
   gitte
   February 28, 2011 at 16:25

   men det hvide køkken med lyserøde/pink ovenfor …. er da cool – og jeg kan sagtens se min macho-kæreste lave mad til mig i det køkken 😉

 • Reply
  Sara
  February 28, 2011 at 18:33

  Selvfølgelig kan indretningen blive for feminin, men så burde manden, som mange andre skriver, træde i karakter hvis dette generer ham, og selvfølgelig kan indretningen også blive for maskulin, men så må kvinden træde i karakter hvis dette genererer hende. Det handler i bund og grund om, at man for det første må gå på kompromis med hinanden og indrette et fælles hjem, der passer til begge parter. For det andet er der også mange mænd for såvel kvinder, der ikke går så meget op i indretningen og derfor “bare” lader deres deres kvindelige eller mandlige partner “sørge” for indretningen.

 • Reply
  dottykay
  February 28, 2011 at 20:24

  Mænd skal da bare mande sig op! Men tænker det må være svært for begge, hvis man ikke har samme smag, hvordan finder man noget man begge vil leve med, ja altså hvordan finder man frem til det. Er desværre slemt skuffet over programmet, hvor bliver alle de gode fifs´af??? -Men så er det jo godt at være tilhænger af jeres blog, som er super! Og til Sofie, jeg har haft flamingo-tapetet, dog med blå baggrund og det er købt på Frb. , kan dog ikke huske hvad stedet hedder.

  • Reply
   ploefff
   February 28, 2011 at 22:00

   Jeg er helt enig. Jeg havde glædet mig sådan til et boligprogram og så viser det sig at bare at være Pelle Hvenegårds navleepilleris realityl..t. Rigtig meget æv 🙁

 • Reply
  ploefff
  February 28, 2011 at 22:10

  Jeg synes ikke et hjem kan blive for feminint. Er du singlepige der elsker pink, så gå linen ud! Jeg er tilgengæld ikke helt enig med den generelle konsensus om at mænd bare skal nosse sig sammen. Efter min erfaring går mænd ikke så meget op i hvordan de bor, men det betyder jo ikke at de gerne vil bo i et dukkehus. Generelt har kvinder (inklusiv mig selv) lidt for travlt med at bestemme over alt vi kan komme i nærheden af, men vi har godt af at tænke lidt på, om det nu også giver os det resultat vi ønsker. Der er jo ikke noget at sige til at det kan være svært at have respekt for en kæreste, som finder sig i tørrede roser, blonder og light produktet, men det var jo det man bad om.

  • Reply
   Paan
   May 7, 2011 at 21:21

   Enig. Af respekt for min mand spørger jeg altid til hans mening, før jeg sætter nyt tapet op, eller maler kommoden forårsgul – ligesom han spørger mig, om jeg er ok med det nye store TV han vil bestille. På den måde har han mulighed for at sige fra, hvis han synes det bliver for meget pussenusse over det.

 • Reply
  Anni
  February 28, 2011 at 23:01

  Men hvis det nu handler om en single, er problematikken straks en anden end blot et spørgsmål om hvorvidt manden skal banke i bordet!

 • Reply
  Franzi
  March 1, 2011 at 13:28

  Love the interior design of the first room 🙂
  xoxo F
  http://itsnotjustabag.blogspot.com

 • Reply
  Nicole Gry Holme
  March 1, 2011 at 15:42

  balancer er altid det bedste, alting kan blive for ekstremt.

 • Reply
  Caroline
  March 1, 2011 at 19:01

  Gudskelov interesserer min kæreste ikke sig for indretning for hvis han gjorde er jeg sikker på, at vi aldrig ville blive enige og nu kan jeg få det som jeg gerne vil have det, for det betyder jo noget for mig.
  Jeg går dog meget op i, at det ikke bliver for feminint og jeg forsøger at inddrage ham, ved fx at spørge til hvad han synes om noget jeg ønsker mig og jeg køber det ikke, hvis han ikke synes det er pænt.
  Jeg mener ikke, at manden behøber mande sig op, men at det derimod handler om respekt fra kvindens side. Jeg ytre en påstand om, at stort set alle mænd ikke ville bryde sig om at bo i et lyserødt, blomstret hus og yderligere vil jeg komme med en anden påstand om, at stort set alle kvinder er klar over, at deres mænd ikke ville bryde sig om det. Derfor mener jeg, at hvis det tager overhånd handler det ikke om at manden skal sørge for at genvinde kvindens respekt, men at kvinden bør lade være at trampe sådan rundt på en mand, der ikke vidste hvad der skete til at begynde med, da de lyserøde puder flyttede ind.
  Det kan helt klart blive for præget af, at her dominerer en mand eller omvendt en kvinde, men det er kun fordi vi har en ide om, hvad vi tror er kvindeligt og mandligt.

  – Kvinde mand dig op og udvis den respekt din mand fortjerner ved at lade dig få det som du gerne vil.

  • Reply
   Silje
   March 1, 2011 at 21:59

   Hvor er det bare super formuleret!!!

 • Reply
  Sofie
  March 1, 2011 at 20:09

  Jeg siger pænt tak:)

 • Reply
  mænd og flæser « stuen tv.
  March 2, 2011 at 22:42

  […] spurgte A ovre på Bungalow5, om et hjem kan blive for feminint. Som kvinde vil mit svar selvfølgelig været farvet af mit køn […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.