LIFE

Lader du dit kæledyret sove i sengen?

Har man først givet lov en gang, så kan det være svært at træne dit kæledyr til at sove et andet sted end i din seng – eller måske er det svært at træne sig selv til at få kæledyret til at sove et andet sted? Især når de er små og søde. Nogle mennesker elsker selskab og varme, mens andre har brug for deres egen ”menneskelige” plads til at slappe af.

Vores liv er go, go, go hele dagen lang og for mange, de få timers søvn vi får virkelig tiltrængt i ugens hårde program. Jeg vil meget gerne høre jer – Lader du dit kæledyr sove i din seng sammen med dig? Folk uden kæledyr må selvfølgelige også gerne blande sig!
Ødelægger de den gode nattesøvn? Gør de den bedre? Jeg har to katte, og det er blevet en vane at i hvert fald den ene sover mellem mine ben. Den ene kan sagtens starte natten, hoppe ned og blive afløst af den anden i løbet af natten – men reglen er, at jeg nærmest ikke rigtig kan sove hvis de ikke er der.

Efterlad lige dine tanker om emnet …

{source: Bungalow5}

Do you let your pets sleep in the bed?

Once you have given permission once, then it can be hard to train your pet to sleep somewhere other than in your bed – or maybe it’s hard to train yourself to get your pets to sleep somewhere else? Especially when they’re small and cute. Some people love the company and warmth, while others need their own “human” space to relax.

Our life is go, go, go all day long and for many, the few hours of sleep we get is really needed in a week’s tough program. I’d love to hear from you – Do you let your pet sleep in your bed with you? People without pets are obviously also welcome to meddle!

Do they destroy a good night’s sleep? Do they do it better? I have two cats, and it has become a habit that at least one sleeps between my legs. One of them starts the night, later jump down and is replaced by the other cat over night – but the rule is that I almost cannot really sleep if they are not there.
Leave your thoughts on the subject …

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Sofie
  March 23, 2011 at 07:19

  Det er et interessant spørgsmål, og jeg tror, det er ret delte meninger om det. Personligt mener jeg ikke, at kæledyr skal sove i sengen. Der er selvfølgelige argumenter for og imod. De er mægtig søde og rare at passe og kæle med, og vi har jo intet problem med at sidde med hunden i skødet eller ved siden af os, så måske bør det ikke gøre en forskel, om det pludselig er i sengen? Alligevel mener jeg dog, at det ændrer sig markant, når det handler om nattesøvnen og ikke mindst selve sengen. Sengetøjet skal være ren, og sengen er forbeholdt de personer, der skal sove i den – og kæledyrene er jo desværre hverken rene eller forbeholdt sovepladserne.

 • Reply
  frederikke
  March 23, 2011 at 08:44

  Det er det bedste i verden 🙂
  Jeg ville ikke kunne sove uden min lille chihuahua i fodenden, og det er da så hyggeligt når man vågner om morgenen med vuffi liggende lige så lang hun er med hovedet på min hovedpude og resten af kroppen under dynen, som om hun ved præcis hvordan man skal ligge hehe.. Men hvis det var en kæmpe hund med lang pels ville den heller ikke være i min seng…

 • Reply
  caroline
  March 23, 2011 at 09:13

  Jeg flyttede hjemmefra for snart 4 år siden, men føler stadig at “vores” hund, der bor hjemme hos min mor, er lige så meget min hund, som det er hendes. Så når jeg kommer hjem sover den HVER gang i sengen hos mig. At han så vågner midt om natten og vil ned i stuen er trættende, men gør det gerne alligevel. Sover slet ikke på samme måde, når ikke han er der.

 • Reply
  Pernille
  March 23, 2011 at 09:24

  årh den er virkelig svær! Vi har to katte, som ikke er ret gamle. De har adgang til vores seng om natten, men det varierer om de sover der… eller om de sover overhovedet! Det er hyggeligt første gang man blir vækket af en kat, der spinder HELT oppe i hovedet på en, men når det sker 3 eller 4 gange på en nat, blir det hurtigst et problem Vi sover virkeligt dårligt om natten, så vi har planer om at ændre mønstret, når vi skal flytte i hus om 3 uger! So long cats, hello sleep!

  Men jeg synes det er SÅ hyggeligt når de putter sig under hagen, eller ligger sig under dynen, med hovedet på hovedpuden – ligesom Frederikkes Chihuahua:)

 • Reply
  camilla
  March 23, 2011 at 09:27

  jeg har en lille bomuldshund, som ellers ikke har gidet at sove i sengen, men efter hun blev opereret var det bare nemmest at holde øje med hende når hun sov i samme seng. Nu sover hun sådan on/off i sengen ( da hun også har støvallergi og ikke gider ligge der hvis det bliver for slemt med allergien).
  Men nu fælder hendes race ikke, men hvis hun havde fældet ville jeg nok ikke ha gidet at ha hende liggende.

 • Reply
  Marolle
  March 23, 2011 at 09:42

  Vores hund sover også i sengen, altid i fodenden. Om vinteren er det rart, da hun varmer. Om sommeren foretrækker hun at sove på gulvet, da det ellers bliver for varmt.
  I starten tænkte vi også at hun skal IKKE op i sengen, men det blev der hurtigt lavet om på. Når hun var i løbetid, var det dog no-go. Nu er hun dog steriliseret, så har vi ikke det problem længere.
  Hvis vi nogen dage, ikke vil have hende, får hun bare ikke lov, og så bliver hun nede på gulvet 🙂

 • Reply
  Modspil
  March 23, 2011 at 13:48

  Vi har en kat, som stort set opholder sig alle steder i lejligheden, hvor det passer den. Køkkenbord og spisebord er nok de eneste steder, hvor jeg trækker grænsen. Så selvfølgelig ligger den også i vores seng om dagen og om natten.

  Den eneste anke jeg har med hensyn til kæledyr i sengen er hår. Vores kat fælder rigtig meget, og jeg er virkelig ikke fan af kattehår på sengetøjet. Men som nævnt i indlægget – har du først vænnet dyret til det, så er det nærmest umuligt (og vel også en del unfair) at trække i land.

  Bortset fra hårene er det da vildt hyggeligt og afslappende med en spindende blød kat i fodenden eller under dynen. Jeg sover tungt og bliver f.eks. aldrig forstyrret af dens nattejagter. Det er faktisk kun, når hun (katten) er vågen og klar klokken 5 om morgenen og står og miaver mig direkte ind i ansigtet, at det hyggelige aftager lidt. 🙂

 • Reply
  Kirsten
  March 23, 2011 at 14:48

  Har en 16 år gammel kat, der IKKE er i vores seng, hun er overhovedet ikke i soveværelset. Synes generelt at kæledyr hører hjemme på gulvet, og i deres kurve :o)

 • Reply
  Lise Nikolic Nielsen
  March 23, 2011 at 16:29

  Tjaa, svært spørgsmål. Jeg havde tidligere hund i sengen og det var noget så hyggeligt, men det betød konstant skiftende sengetøj, da det er en stor sort labrador (læs sorte hår overalt).
  Nu ligger vi to voksne mennesker samt ofte en baby i midten i en 140m bred seng, så hunden er røget ind i stuen.
  Til gengæld har han (hunden) fået en totalt lækker moderigtig og trendy hundekurv som han elsker over alt på jorden, og hvem gider så dele plads med mennesker i en snoldet gammel IKEA seng 🙂

 • Reply
  Natalie
  March 24, 2011 at 15:27

  Vores kat går mere eller mindre på omgang her i husstanden, hvilket vil sige, at han de fleste nætter sover i sengen hos en af os. Personligt sover jeg ikke lige så godt, når det er min tur til at dele seng, men jeg deler den gladeligt alligevel…

 • Reply
  Katja valentina
  March 25, 2011 at 21:07

  Jeg har to katte på 9 måneder som tit sover i min seng og jeg syntes at det er det bedste i verden, de er begge indekatte, så jeg ser dem hverken som beskidte eller nogen som høre til på gulvet, anskaffer man sig et dyr, specielt en kat, så er det eneste sted som de ikke bør være, er på spisebordet, men det er da kun hyggeligt når de kommer og putter med en om natten 🙂 Ellers har de deres højtelskede Eames gyngestol som bliver flittigt brugt som soveplads, men heldigvis mest om dagen!

 • Reply
  Tøsehuset
  November 18, 2011 at 16:43

  Jeg er slet ikke i tvivl om min holdning: husdyr hører IKKE til i seng og sofa!

  Jeg har selv et stort skrummel af en Grand Danois – racen man jo kalder verdens største skødehund 😉
  Men skødehund eller ej – mine møbler er og bliver ‘dyrefrit område’ …… og det var de i øvrigt også, da jeg havde to små mini gravhunde.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.