DESIGN

Monday Inspiration: Guld, kobber og messing

Da vi flyttede i hus for snart 6 år siden, var stål det hotte. Lamper, ure, lysestager og ikke mindst hårde hvidevarer skulle uden at blinke være i stål.

Ikke fordi jeg tror, at vi kommer til at se opvaskemaskiner med guldfacader lige foreløbigt, men de gyldne metaller er ved at sætte stål lidt på standby. Guld, kobber og messing trænger sig på, især i lampedesign, men også i andre mindre boligaccessories.


1. COPPER SHADE fra Tom Dixon, DKK 3.850 hos Mekavi, 2. SPIGA bestik med 24 karat guldbelægning, DKK 49 stk. hos Ilva, 3. CALABASH lampe i guld, designet af Komplot Design fra Lightyears, i butikkerne fra oktober, 4. VOLA armatur i messing, kontakt Vola for forhandler/pris, 5. REALITY HAND fra Areaware, DKK 1.149 fra Designdelicatessen, 6. FLORA kopper, designet af Anja Wang Kragh for Royal Copenhagen, DKK 399 i Royal Copenhagens webshop.

Monday Inspiration: Gold, copper and brass

When we moved into our house nearly 6 years ago, steel was the thing. Lamps, clocks, candlesticks and especially kitchen appliances had to be steel.

Not because I think we will see dishwashers with gold fronts in the nearest future, but the golden metals are about to put the steel on hold. Gold, copper and brass seems intruding, especially in lamp design, but also in other small home accessories.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Silje
  August 1, 2011 at 18:52

  Elsker de her mandags inspirationer. Vil gerne spørge dig T – nu da i flyttede i hus for 6 år siden hvor stål var in – gik i så all in, og har du evt været træt af det??
  Har I generelt været træt af at bruge mange penge på noget der en overgang var “in”..??

 • Reply
  T
  August 2, 2011 at 11:45

  Hej Silje

  Tak, og godt at høre, at du er glad for mandagsinspirationerne.

  Det er et virkelig godt og meget relevant spørgsmål, du stiller, og jeg havde det præcis i tankerne, da jeg skrev indlægget.

  Det er efter min erfaring umuligt at undgå at få købt noget, som man på købstidspunktet bare må eje, og desuden opfatter som klassisk og langtidsholdbart, men som fem år efter føles knapt så smart. Det er præcis som med moden, den skifter. I boligverdenen går det heldigvis ikke helt så hurtigt, men til gengæld kan fejlkøb også være langt mere bekostelige.

  Da stål virkelig begyndte at komme frem, var jeg ikke i tvivl om, at det var det, der skulle være i mit nye køkken, men samtidig var jeg lidt på vagt, da det bare var “all over”. Vi købte ovn, mikro og opvaskemaskine med stålfronter, men valgte til gengæld et køkken i træ med grå fronter, som jeg stadig er glad for i dag. Jeg var tiltalt af den industrielle stil (og er det egentlig stadig), men fravalgte alligevel stålbordpladen for en i træ, som jeg vurderede var mere “neutral” og langtidsholdbar. Men det er helt klart en balancegang, for vælger man altid den neutrale løsning, kan der nogle gange blive for kort afstand til “intetsigende” og “kedeligt”. Jeg er stadig glad for stål, som jeg synes falder godt ind i den nordiske stil med de kolde farvetoner, men jeg må samtidig også indrømme, at jeg pt. springer lidt mere over det, når vi taler småting som skåle, lysestager og den slags.

  Ellers synes jeg, at min (eller vores, min mand interesserer sig også for indretning :-)) stil er blevet langt mere sikker efter vi er flyttet i hus, og det er meget sjældent, at vi bliver trætte af de ting, vi anskaffer os. Før huset boede vi i lejlighed, der bar meget præg af at være indrettet med ting, som var bragt sammen af to personer, arvede ting og bare af det, at vi var studerende og på det tidspunkt ikke prioriterede det så højt, som vi gør nu. Så da vi flyttede, tog vi den ret store beslutning at skille os af med det meste at det, vi ejede. Det havde den konsekvens, at vi i de første mange år boede ret tomt (nogle vil kalde det minimalistisk), fordi vi hellere ville vente til der var råd end vælge for mange kompromisløsninger. Vi er endnu ikke helt der, hvor vi gerne vil ende, men nu er der ikke langt igen, og det har været den helt rigtige vej for os.

  Det eneste store kompromis er en stor flydersofa, som er alt for ringe til prisen. Den var ellers dyr nok, men var ikke det, vi ville have valgt, hvis vi bare havde været os. Men den passer i et hjem med en 10-årig datter og mange veninder og blev købt med henblik på at leve med den ca. de næste 10 år :-).

  Puha, det blev en ordentlig smørre, men meget relevant emne 🙂

  Mange hilsner fra Tine

  • Reply
   Silje
   August 4, 2011 at 23:54

   Hej Tine
   Tak for et dejligt langt svar… Nu er jeg selv studerende og kender godt til det med at bo med sammenflyttede gamle ting samt hvad der lige bliver råd til. Dejligt at få lidt “erfaringsråd” fra nogen som har prøvet det.. Vil skrive mig det bag øret..
   Mvh Silje

 • Reply
  På Besøg: Messinglamperne ‹ Bungalow5
  August 7, 2011 at 15:17

  […] mandagsinspiration handlede jo om guld, kobber og messing, hvilket næsten ikke kunne passe bedre, da jeg i den sidste […]

 • Reply
  Qubique #2: Autoban ‹ Bungalow5
  October 30, 2011 at 13:03

  […] ikke udenom at det helt sikkert er stort og bliver endnu større, T kiggede allerede i august på guld, sølv og messing, og det er lige præcis disse metaller der kommer med 120 i timen direkte ind i stuen. Jeg er vild […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.