DESIGN

Monday Inspiration: News, Sale and an Exhibition to Attend

En ny uge er startet, og jeg er en af dem, der insisterer på, at vi ikke er gået ind i efteråret endnu. For selvom efteråret er min favoritårstid, så har jeg stadig en uge tilbage af min sommerferie, så kunne vi ikke lige få lidt andet end regn? Her er lidt af det, der inspirerer mig i disse dage…

//

A new week has started and I am one of those who insist that we have not entered the autumn yet. Even though autumn is my favorite season, I still have one week left of my summer vacation, so could we please have something else but rain? Here are some of the things that inspires me these days …

 

SKULTUNA: LILJAN

Bungalow5 Monday Inspiration Skultuna Liljan

Skultuna har relanceret lysestagen Liljan, som længe har været et fund, når man faldt over den på svenske loppemarkeder. Liljan er designet af Ivar Ålenius Björk og blev oprindeligt produceret for Ystad-Metall. Nu kan man i stedet for få fingrene i den fra ny. Helt parallelt med den danske Lyngby-vase, der for nogen altid vil være et loppefund, mens andre er glade for, at kunne få fingrene i den i en butik. Jeg så Liljan på Formex og må sige: Jeg mangler absolut ikke flere lysestager! Men den er nu virkelig, virkelig fin!

//

Skultuna has relaunched the candle holder Liljan (Lilly), which has long been a find when you came across it on a Swedish flea markets. Liljan was designed by Ivar Ålenius Björk and was originally produced for Ystad-Metall. Now you have the opportunity to buy a new one. Completely parallel to the Danish Lyngby vase that some will always see as a flea market find, while others are happy to be able to get their hands on it in a store. I saw Liljan at Formex and must say: I absolutely do not need any more candle holdes! But it sure is really, really nice!

 

IKEA: NEW CATALOG

Bungalow5 Monday Inspiration IKEA news

Der er altid lidt hype over det nye IKEA-katalog. Nu er det også dumpet ind af min brevsprække. Igen er det med blandede følelser, at jeg bladrer igennem de mange sider. Jeg kan faktisk rigtig godt lide både den nye hjørnelænestol og chatollet, begge fra PS 2014. Men når jeg for eksempel falder over 3 stk. opbevaringsbokse i plast til 8 kr., en Marius-taburet i metal til 19 kr. eller et Lack-sofabord til 29 kr., så kan jeg ikke rigtig overbevise mig selv om, at der er produkter, der har en lang levetid eller er produceret under nogenlunde acceptable forhold? Er det bare mig?

//

There is always a bit of a hype about the new IKEA catalog. Now it has also dumped into my mail box. I must say, as many times before, I flip through the many pages with mixed feelings. I actually really like the new corner armchair and writing desk, both from PS 2014. But when I look at 3 pcs. storage boxes in plastic for 8 DKK, a Marius stool in metal for 19 DKK, or a Lack-side table for 29 DKK, I cannot really convince myself that these are products that will have a long life or products produced under fairly acceptable conditions? Is it just me?

 

PAUSTIAN SALE

Bungalow5 Monday Inspiration STIL INSPIRATION

I næste weekend afholder Paustian deres store udsalg i København og Aarhus med masser af lækkerier til stærkt nedsatte priser. Og er der ikke lige noget af det, der er sat meget ned, du mangler, så er der 20 % på resten af sortimentet både i butikkerne og på webshoppen. Det kunne da være, at man skulle have streget en ting – eksempelvis LTR Occasional Table – fra sin stående ønskeliste?

//

Sale in the Danish store Paustian next weekend

Photo: Always inspirering Pella Hedeby/Stil Inspiration

 

ART EXHIBITION: JULIE NORD AT GL. STRAND

Bungalow5 Monday Inspiration Gl. Strand Julie Nord

Et must see for mig vil være at nå at få set Julie Nords ”Just Like Home” på Gl. Strand, inden udstillingen lukker d. 31. august.

//

A must see for me is the Danish artist Julie Nord’s exhibition “Just Like Home” at the art museum Gl. Strand in Copenhagen before it ends at the end of the month.

Photo: Lithography by Julie Nord. Can be purchased in the web shop of Gl. Strand Art Museum

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mie
  August 18, 2014 at 22:16

  Jeg havde det på samme måde med IKEA, indtil jeg skrev en afhandling om netop børnearbejde. De er et af de få firmaer, der reelt gør noget i de lande hvor problemerne er. De yder stor kontrol, og der arbejder ingen under 13 år (den svenske aldersgrænse) i ikea-produktion. De stiller høje krav til brug af kemikalier, og andet skidt. Ungarbejdere arbejder ikke så mange timer om ugen, og ikea betaler skolegang for dem, til de er 18 år. I mange af de lande hvor der arbejder teenagere for ikea, er alternativerne bl.a. Menneskehandel, prostitution, hjemløshed og stofmisbrug. Så tænker jeg alligevel en begrænset arbejdsuge og gratis uddannelse er bedre 🙂 hos store skandinaviske tøjproducenter er der derimod større problemer :/

 • Reply
  Maria
  August 20, 2014 at 22:06

  Jeg synes også ikea har rigtig mange fine ting i kataloget denne gang. Men jeg bryder mig ikke om at der er så mange åbenlyse kopier: vipp hylder, &tradition lampe mm. Jeg har altid beundret ikea for at være unik i sit design, men ikke længere. Øv øv, dårlig stil.
  /Maria

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.