TRAVEL

Shopping i Strædet

Jeg elsker en osetur ned gennem Strædet i København, som jeg lidt for ofte tager på vej hjem fra arbejde.

Strædet ligger parallelt med Strøget og dækker over gaderne Læderstræde, Kompagnistræde og Farvergade. Her er både mange hyggelige butikker og cafeér, og jeg synes jo, det er virkelig fedt, at butikkerne med lækkert boliginteriør ligger side om side.

Stilleben

Første stop er Stilleben i Læderstræde 14. Stilleben er ubetinget min favoritbutik, når det gælder ting til boligen, ja måske min all-time-favorite butik i det hele taget. Til trods for at butikken er lille bitte, har de et virkelig stort udvalg af både dansk og udenlandsk keramik, fx Helena Rohner, Anna-Carin Dahl, Anne Black, Ditte Fisher, Christiane Perrochon, Jonathan Adler og Kähler, som butiksejerne, Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft, selv har designet for. De lagde ud med at fokusere på keramikken, men har siden udvidet med andre typer af boliginteriør som puder, tæpper, lysestager, billeder mv. Derfor er endnu et lille butikslokale åbnet lige ved siden af, så keramikken stadig dominerer billedet i den oprindelige butik. Stilleben har også en netshop med et stort udvalg af det, der forhandles i butikkerne.

Lågkrukke af Helene Rohner, 725 DKK

Grønlykke.com

Næste stop på ruten ligger næsten lige på den anden side af gaden og fordeler sig også på to adresser, nemlig Læderstræde 3 og 5. Er du til spræl og farver i dit hjem, er Grønlykke.com helt sikkert stedet. Butikken er stor og bugner med masser af farvestrålende sager fra bl.a. Missoni Home, Rice, Rie Elise Larsen, Thomas Paul og Bungalow. Især æsker, opbevaring, boligtekstiler og stof i metermål har de et rigtigt stort udvalg af. Grønlykke.com har en netshop, hvor du kan købe metervarer og voksdug.

Grønne æsker fra Bungalow, fra 75 DKK

Kaiku

 

Lidt længere nede ad gaden, hvor Læderstræde er blevet til Kompagnistræde, finder du i nr. 8 den  charmerende kælderbutik Kaiku. Kaiku startede op omkring det finske mærke Marimekko, men har nu i stedet valgt at satse på de danske mærker Karmameju, Ferm Living og ikke mindst min personlige favorit By Nord. Kaiku har en rigtig lækker webshop med et stort udvalg.

Pude med skærmplante fra By Nord, 599 DKK

Susan Liebe

Sidste stop på turen bliver i Kompagnistræde 23, hvor keramikeren Susan Liebe holder til. Butikken er indrettet i en gennemført retroinspireret stil, og udover keramik sælges der bl.a. også Susan Liebes egne malerier, smykker, tasker og børnetekstiler. Susan Liebe laver nogle fine ensfarvede små vaser og nogle karakteristiske små krukker med perlelåg og er nok især kendt for sine finurlige lidt-mere-slik-skåle (som du måske spottede, da vi besøgte Fairshionista forleden dag). Nu fås de også i en sushi-version! Liebe har en webshop med et udvalg af sine ting, og du kan også finde en forhandlerliste til andre steder i landet.

Lidt-mere-sushi, fad 20×20, 450 DKK

I love window shopping (ok, sometimes I bye too…) in Staedet in Copenhagen – Perhaps it’s even too often I walk in that direction on my way home from work!

Straedet is a parallel street to the main shopping street Stroeget in down town Copenhagen and it covers the streets Laederstraede, Kompagnistraede and Farvergade. Here are both many nice shops and cafes, and I think indeed there is some really awesome interiors shop lying almost side by side.

Here I’ve been visiting four of my favorites: Stilleben, Groenlykke.com, Kaiku and Liebe.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria
  May 16, 2010 at 09:25

  I mangler da at nævne den fantastiske butik ovenpå Kaiku! Creme de la creme a la Edgar har så mange fine puder – og fint børnetøj, hvis man da har nogle at stoppe i det 😉

  • Reply
   A
   May 16, 2010 at 10:01

   det er her med givet videre – og gud hvor bliver man lækker sulten på din blog 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.