GADGETS

Test: Black & Decker Thermal Leak Detector

Før jul modtog jeg en Black & Decker Thermal Leak Detector for at teste. Jeg har nu (endelig) efter julen travlhed, fået tid til at få den rigtigt testet.

{NB! Det er ikke min arm!}

Ældre huse og bygninger kan have tendens til at en del utætte områder og energi læk, som kun forværres overtid hvis man intet gør ved det. Det er nok de færreste der tænker over, at en gennemsnitlig husstand har utætheder, som svarer til et hul på 50 cm., hvor den kostbare opvarmede luft siver direkte ud. Ud over at det er meget dyrt, så påvirker det også husets klimabelastning negativt. Man forventer at energiforbruget vil stige med 40 procent i løbet af de næste 20 år, og derfor er det en god idé at få gjort noget ved problemet nu og lave små ændringer, så man kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Et godt sted at starte, er at se på ens eget energiforbrug i hjemmet.

Men hvor starter man lige når det gælder utæthederne, som jo i den grad kan være en dyr affære. En ting er sikkert, det er dumt blot at lappe på må og få, hvor man lige tror det trækker. Du og din varmeregning vil være langt bedre tjent med at udnytte Black & Decker Thermal Leak Detector, hvis du vil klargøre hjemmet til næste vinter.

Varmedetektoren er let at anvende. Den er lille og smidig og aflæser temperaturen direkte. Detektoren viser både med tal og farver de steder hvor det trækker ind, såsom rundt om døre, vinduer og gulvbrædder, og viser endda også hvis det er for varmt. Med en infrarød sensor registrerer detektoren utætheder og et farvet lys oplyser området, for at vise hvor der er ændringer i temperaturen: blåt lys for en kold utæthed, og rødt lys for varm luft – bare peg og scan for at finde ud af hvor pengene går tabt. Når utætheden er opdaget, kan du forsegle og isolere den, så du slipper for unødvendig spild på elregningen og skåner miljøet.

Så er spørgsmålet bare, når jeg så har lappet hulerne, hvad skal jeg så bruge den til – for det var lidt sådan jeg havde det. Men alt fra LCD-skærmen til de digitale infrarøde termometer kan måles, og med detektoren i hånden kan du måle på døre, gulve, vægge, rør og selvfølgelig dine vinduer. Endelig kan man jo altid måle sit køleskab og fryser om temperaturen nu også er helt rigtig.

Den lille dims koster 379 kr. og er i hvert fald et must hvis du står overfor en ombygning.

Dommen: Jeg synes detektoren er et godt værktøj – og er som sagt et must når du kaster dig over en stor ombygning eller hvis du bruger al for mange penge på varmeregningen, og vil gøre noget ved problemet. Men når problemet ligesom er klaret – ja, så er der ikke mange anvendelses muligheder for den almindelige bruger. Jeg giver den derfor 3 designer møbler ud af 5 mulige.

Sorry guys – the test will only be in danish!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.