LIFE

Ud af huset: New York, intro

Om ca. 1½ måned bliver kufferterne pakket, og vi rejser til New York! Manden skal løbe marathon, og datteren og jeg skal bare holde ferie. Vi skal være der i 12 dage (så der kommer jo nok et indlæg eller to derfra).

                                                 {Sources: Politiken.dk og Jonathan Adler}

Jeg har aldrig været i New York før, selvom det har været min drømmedestination i mange, mange år. Nu sker det altså, og jeg har besluttet mig for at være en lille smule organiseret og på forhånd planlægge, hvad vi SKAL se.

Derfor: Hvad er dit bud på et must i New York?

 Out of the house: New York, intro

About approx. 1 ½ months the suitcases will be packed, and we are leaving for New York! The husband is going for the marathon and the daughter and I just for the holiday. We are staying for 12 days (and there will probably be a post or two from NY).

I’ve never been to New York before, although it has been my dream destination for many, many years. But now it’s going to be for real, and I’ve decided to be a little bit organized and pre-planning what to see.

So please help me: What is a must in New York?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Nils
  September 15, 2010 at 09:55

  – MOMA
  – Flat Iron Building
  – 5th Ave.
  – Broadway
  – Times Square
  – En køretur til Philadelphia med et par overnatninger, hvis i interesserer jer for Amerikansk historie. (Ca. 4 timers køretur pr. vej)

 • Reply
  Emma
  September 15, 2010 at 11:01

  the Metropolitan
  Guggenheim
  Meatpacking district
  Bleecker Street (superhyggelig gade med små cafeer og butikker)
  Hell’s Kitchen loppemarked (West 39th street mellem 9th & 10th Av.)

 • Reply
  Malene
  September 16, 2010 at 08:18

  Bare det var mig! Jeg har et google map liggende fra min studietur til NY sidste år, som min lærer lavede med en masse tips. Det ligger her: http://maps.google.dk/maps/ms?ie=UTF8&hl=da&msa=0&msid=114987969923372698552.00045dc2665954837ecc1&z=3

  Udover de sædvanlige ting i NY (Frihedsgudinden, Empire State osv), så bør du virkelig tage til det område i Brooklyn der hedder Williamsburg. Det er superhyggeligt, retroagtigt kvarter med små vintage genbrugsbutikker, gademarkeder og fine, fine facader. Kvarteret i Soho, omkring Prince Street, Mulberry Street og Broome Street har dejlige små caféer, sushisteder, og fine små detailbutikker med fx tekstiler, tøj, vintage ting…

 • Reply
  T
  September 16, 2010 at 11:25

  Tusind tak for jeres kommentarer, jeg vil kigge på det hele (dog har vi besluttet ikke at tage længere ture ud af NY, vi ville fx også gerne have været en tur i Washington..). Moma, Guggenheim og Metropolitan har længe været fast inventar på min liste 🙂

  Og tusind tak for guiden, Malene. Dejligt med tips til fx butikker, man måske ikke lige finder i en guidebog.

 • Reply
  sidsel
  September 20, 2010 at 11:10

  Åh hvor lyder det skønt.

  Nu ved jeg ikke hvor gammel din datter er – men en tur i FAO Schwarz legetøjsbutikken kan varmt anbefales – den er gigantisk og fantastisk for både store og små legebørn!
  http://www.fao.com/home/index.jsp

  Kate´s Paperie i Soho er også ret fin.http://www.katespaperie.com/

  og ja så ville jeg også tage en tom kuffert med og fylde den op med Jonathan Adlers lækre vaser .)

  god tur

 • Reply
  T
  September 20, 2010 at 19:47

  Vores datter er 9, så en lækker legetøjsbutik er altid et hit, så tak for den!

  Og Kate’s Paperie – juhuu, det er vist lige en shop for mig, tusind tak!

  Og ps. så er det også allerede beregnet ekstra plads til alverdens sager fra Jonathan Adler 🙂

 • Reply
  Malene
  September 24, 2010 at 07:33

  Uh, Kates Paperie er SÅ fint! Beregn at bruge mange penge der! Jeg fik lige gravet den lille notesbog jeg havde med til NY ud af gemmerne. Lille tip: jeg købte en 3pak mini moleskine, og brugte den ene til at skrive alle de gode tips ned mens jeg var der, så her får du lige:

  Urban Outfitters har mindst lige så mange fede ting i NY som her. Der ligger en stor en på Broadway, som desuden har masser af gode (billige) butikker, bl.a. Forever 21 som er sådan en billig H&M.

  På Spring Street ligger Kates Paperie, og lige overfor ligger Papyrus, en anden papirhandel. I samme gade ligger Pylones, som har en masse farverige plasticdimser og sjove ting. Og så ligger MoMa deisgnstore lige på hjørnet af Spring og Crosby – snyd ikke dig selv for den!

  Af de turistede ting var jeg selv mest begejstret for Grand Central Station og New York Public Library. Grand Central er en vanvittig flot bygning, og biblioteket har enormt meget “historisk vingesus” over sig.

  Desuden kan jeg klart anbefale det supermarked der hedder Wholefoods. Det er en visuel fantastisk oplevelse, for jeg tror nærmest de pudser alle deres grøntsager, inden de ligger dem i fine stakke! De har et stort brød udsalg, og en kæmpe afdeling med take away: både sushi, pizza osv, men hittet er en stor buffet, hvor du fylder en bøtte og betaler efter vægt. Der var jeg inde mange gange, og så tage det med i Central Park. I alle Wholefoods er der også plads til at spise ovenpå, og kaffen er god og billig! En anden billig supermarked er dem der hedder “Trader Joe’s”

  Du bør også besøge Dean & Deluca som er en delikatesseforretning med vanvittig flot emballage, de ligger bl.a. på Broadway.

  Jeg boede på et hotel i Broome Street, hvor der lå en fantastisk billig sushibar, som jeg desværre ikke kan huske navnet på. I samme gade lå en lille café/bageri der hed Oro, som var superhyggelig. I Mott Street lige i nærheden lå et godt lille supermarked – i det hele taget er Mott Street og Mulberry Street, som er det gamle italienske kvarter, et godt sted at finde små listige restauranter og butikker.

  Bonusinfo: Den lejlighed der gør du ud for Carries i Sex & the City, ligger på 66 Perry Street og Monica og Rachels lejlighed fra Friends er lige i nærheden, på hjørnet af Grove og Bedford.

  Det var vist det;)

  • Reply
   T
   September 24, 2010 at 17:10

   Hej Malene

   Tusind tak for at du gav dig tid til det lange indlæg. Det er guld værd og er printet ud til guidebogen!

   Mange hilsner fra Tine

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.